Swim to Fight Cancer 

Swim to Fight Cancer is een zwemevent dat in 2014 voor het eerst werd gehouden. In 2019 zwemmen we voor de vijfde keer in 's-Hertogenbosch. Dit evenement zal één keer in de 2 jaar in 's-Hertogenbosch georganiseerd worden. Initiatiefnemer van de Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het doel van de StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen om jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland te ondersteunen. Zij kunnen hierdoor op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie en niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de onderzoekers dus meer kennis van kanker verzamelen, verspreiden en in praktijk toepassen.

 

Swim to Fight Cancer (editie ‘s-Hertogenbosch) vindt plaats rondom de gerestaureerde vestingwerken van ’s-Hertogenbosch, om precies te zijn in de Singelgracht en de Dommel. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang, waarbij een klein stukje ‘gekluund’ moet worden op het Vughtereiland. Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij de Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden.

 

Eind 2018 vind je op deze website alle informatie voor de editie van 2019.

Aftermovie 2017


Jonge, talentvolle onderzoekers

Swim to Fight Cancer is een initiatief van de stichting Fight cancer, die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer wil met name jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral: aansporen tot actie.

Het specifieke doel van Swim to Fight Cancer is het ondersteunen van jonge, talentvolle onderzoekers met baanbrekend ideeën.

Samen maken we een vuist tegen kanker.

  Fight on!