Nieuws

Programma en parcours

Bekijk hier het programma en het parcours.

1. Start steiger IJzeren Man


11.30 uur: Muziek en aankomst eerste deelnemers.
11.45 uur: Opening 3e editie van Swim to Fight Cancer 073 
12.00 uur: Wedstrijdwave, met daarin de snelle zwemmers. 
   Zij worden direct gevolgd door de prominenten. 
   Daarna starten de businessteams.

13.00 - 14.45 uur: Start overige waves. De exacte starttijden van alle deelnemers staan op diverse locaties langs het parcours. Activation Personal Training en DJ KIT-T zorgen ervoor dat de deelnemers  opgewarmd het water in gaan.

2. Rustpunt “Vughtereiland” 


12.15 - 15.30 uur: In één keer doorzwemmen naar de finish mag, maar mocht je nog een rustpuntje willen, dan is dit de plek! Er is lekker drinken, bouillon en een fijn muziekje. 

3. Startlocatie Kids Swim 

12.30 - 15.30 uur: De kids gaan via een eigen glijbaan vanaf de kant het water in met hun begeleiders.

4. Finish


12.30 - 16.00 uur: Alle deelnemers finishen bij het Strandbad. Bij aankomst ontvangen ze een een medaille, handdoek, badjas, t-shirt en slippers. Er staat een drankje klaar om even bij te komen van het zwemmen. De deelnemers krijgen bij de kiosk bij het grasveld een pastahapje. Het after finish terras bij IJM is open voor publiek.

5. Slotceremonie 

16.00 uur: Als de laatste zwemmer uit het water is, wordt het totale donatiebedrag bekend gemaakt. De cheque wordt aan Fight cancer overhandigd. Doneren kan echter nog tot 30 september, dus pas daarna is het definitieve bedrag bekend. Op het terrein zijn diverse cateringpunten met onder andere worstenbroodjes en warme chocolademelk.

6. Registratiebalie
Alle deelnemers kunnen zich  registreren bij de verenigingslocatie.

7. Omkleedlocatie
Voor alle deelnemers is gelegenheid tot omkleden in tenten bij de kiosk. De kiosk is voor de deelnemers de locatie waar koffie, thee, Bossche Bollen en andere catering aanwezig is.
15-9-2017
Deelnemersinformatie
In verband met de verplaatsing van de Swim naar de IJzeren Man in Vught, hebben we vanmiddag opnieuw informatie verzonden naar alle deelnemers. Mocht je die mail gemist hebben, lees dan hier de informatie nog een keer. 
15-9-2017
Trainen in het Sportiom!
De Bossche Zwem Vereniging steunt Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch. Daarom nemen zij met een team ook deel aan de Swim. Daarnaast stelt de Bossche ZwemVereniging voor de deelnemers het wedstrijdbad van het Sportiom beschikbaar op vrijdag 15 september om nog één keer te kunnen oefenen voor de Swim. Er is echter maar voldoende plek voor 100 deelnemers.  Na aanmelding kun je 1 uur komen zwemmen. De tijden zijn van 20.45 uur tot 21.45 uur of van 21.45 uur tot 22.45 uur. Na aanmelding ontvang je via de mail een bevestiging met het tijdstip. Let op: meld je snel aan want VOL = VOL Je aanmelden kan via: penningmeester@bzv.nl 
5-9-2017
Winnaar gedichtenwedstrijd bekend
Om de startglijbaan extra mooi te maken dit jaar, riepen we iedereen op een gedicht in te sturen dat boven de glijbaan wordt gepubliceerd. Uit de inzendingen is het mooie gedicht van Odette Sorber gekozen. Het gedicht zelf houden we nog even geheim: kom daarvoor naar de Opening van de Swim op 17 september om 11.45 uur aan De Groote Hekel in 's-Hertogenbosch! Met dank aan alle inzenders voor de mooie, ontroerende en passende gedichten. 
30-8-2017
Aan de slag!

Ben je deelnemer en ga je aan de slag met het werven van donaties? Dan geven we je daarvoor graag alle nodige materialen. Via deze link kun je logo’s, Facebook omslagfoto's, posters en webbanners/e-mail handtekeningen downloaden.

Ze zijn er in een 'ik' versie voor individuele deelnemers, en in een 'wij' versie voor teams. Zet ze in om nog meer aandacht te vragen voor je deelname aan de Swim. 

8-8-2017
Trainen met je eigen coach
Vanaf nu kun je je Swim-trainingen opbouwen met een eigen coach. Want speciaal voor deelnemers aan de Swim stelt de KNZB een 'Open Water Special' pakket beschikbaar. Een online coach dus, die speciale trainingsschema’s geeft ter voorbereiding op de Swim. Er zitten techniekvideo’s bij om je zwemslag te verbeteren. Zo bereid je je in 3 maanden optimaal voor op de Swim to Fight Cancer. 
Speciaal voor deelnemers zijn de kosten nu slechts € 15,00. Daarvan gaat € 2,50 naar Swim to Fight Cancer. Je krijgt dan maar liefst 6 maanden toegang tot de online coach. 

Klik hier om je aan te melden voor de online coach. 
30-6-2017
Speciale korting op Jobe wetsuits
Voor je eigen veiligheid raden wij aan om te zwemmen met een wetsuit. Er bestaan fullsuits, maar ook shorty's. Deze laatste heeft korte mouwen en korte pijpen. Naast extra drijfvermogen levert een wetsuit ook extra warmte op. Als de watertemperatuur lager dan 18 graden is, dan is een wetsuit zelfs verplicht.

Vanaf vrijdag 30 juni kunnen deelnemers een Jobe wetsuit passen en kopen bij Lieven. Deelnemers kopen een wetsuit met korting. Daarnaast gaat nog eens 10% van het aankoopbedrag (ex BTW) naar Swim to Fight Cancer. Een mooie gelegenheid je in een echte wetsuit te hijsen! 

Fullsuit:  adviesprijs € 99,95 / 109,95. STFC prijs is: € 79.95
Shorty:  adviesprijs € 79,95 / 89,95. STFC prijs is: € 64,95

Vanaf vrijdag 30 juni bij Lieven, Rietveldenweg 64, 5222 AS te 's-Hertogenbosch. 

27-6-2017
Bestuursvoorzitter Marc Lammers aan het woord
“Het belooft een fantastisch sportevenement te worden met honderden zwemmers. Ten opzichte van 2015 hebben we door een toename van het aantal sponsoren  de inschrijfgelden kunnen verlagen. Het bestuur kan echter niet garanderen dat de huidige tarieven ook in een volgende editie worden gehanteerd. De bedragen worden iedere editie opnieuw bekeken. De inschrijfgelden en sponsorgelden komen op één rekening voor het opleveren van het evenement, om het event veilig op te leveren en te faciliteren. Alle donatiegelden die de deelnemers ophalen komen op een donatierekening terecht. Deze komen dus volledig ten goede aan stichting Fight Cancer. Het zou dan ook geweldig zijn als we in navolging van de 2 eerdere Bossche edities wederom ruim € 500.000,- aan donaties op halen.”
8-6-2017